Sweet Potato
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
05 October 2011 | 10/05/2011 04:41:00 am | 0 Atasinchi

Ya Allah ...
seandainya telah Engkau catatkan .. dia milikku tercipta buatku .. satukanlah hatinya dengan hatiku ..
titipkanlah kebahagiaan antara kami .. agar kemesraan itu abadi .. dan ya Allah .. ya Tuhan ku yang Maha pengasih ... seiringkanlah kami melayari hidup ini .. sejahtera dan abadi..

tetapi ya Allah .. seandainya telah Engkau takdirkan .. dia bukan milikku .. bawalah ia jauh dari pandangan ku .. luputkan lah ia dari ingatanku .. dan peliharalah aku dari kekecewaan ..

serta ya Allah ya Tuhanku yang maha mengerti .. berikanlah aku kekuatan .. melontar bayangannya jatuh ke dada langit .. hilang besama senja nan merah .. agar aku bahagia .. walaupun tanpa bersama dengannya ..

dan ya Allah yang tercinta .. gantilah yang telah hilang .. tumbuhkanlah kembali yang telah patah .. walaupun tidak sama dengan dirinya ..

ya Allah ya Tuhanku .. pasrahkanlah aku dengan takdirmu .. sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan .. adalah yang terbaik buat hamba Mu ini ..

ya Allah ... cukup Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku .. di dunia dan di akhirat .. dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini .. jangan Engkau biarkan aku sendirian .. di dunia ini mahupun di akhirat .. menjurus aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran .. maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman .. supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redai ...
Amin .. ya Rabba A'lamin
PAST FUTURE


_______________________________________
◕ Disclaimer ◕


Holla ! You've dropped in my space. Welcome to my official blog. Be nice here and copycats not allowed. Thank you :)
I'm Sam. Enjoy your reading here !
_______________________________________
◕ Shout Here ◕


_______________________________________
◕ Sing Along ◕


_______________________________________
◕ Big Claps ◕

Basecode : Ana Min- Ji
Template : Sya Syahirah
Header : OneWifey
Tutorial : OneWifey
BestView : Google